CV ketels

Installatie CV-ketels
 

Al meer dan 30 jaar installeren wij de beste CV-ketels. Voornamelijk van het merk Atag. Deze is immers al 6 jaar op rij uitgeroepen tot Atag
de beste ketel in de Consumentengids. Wij leveren dan ook graag deze topkwaliteit ketel. Als 2e merk voeren wij Nefit. Maar andere merken zijn natuurlijk ook mogelijk.

Vraag: Waarom is een CV ketel bij jullie duurder dan op internet?
 

Antwoord: Op internet wordt er veel gestund met CV-ketels. Dit lijkt voordelig. Probleem met de leveranciers die stunten op internet, voor ons als officiële installateurs, is dat zij ketels tegen prijzen aanbieden waar wij ze niet eens voor kunnen inkopen. De internetsites kunnen dit door hele grote hoeveelheden af te nemen. Daar kan helaas geen installateur tegenop. U heeft dan echter alleen de ketel. Geen installatie, geen service en alleen de fabrieksgarantie van 1,5 jaar, waarbij u moet aantonen dat de fabriek het apparaat niet goed gemaakt heeft. De ketels worden vrijwel zonder winstmarge verkocht maar die winst wordt teruggehaald op de onderdelen die er nog meer bijkomen, zoals bijvoorbeeld een expansievat (Charlie vond daarbij zelfs winstmarges van 45%) of een thermostaat. Net als bij de supermarkt, de melk wordt zonder winst verkocht om u te lokken met een lage prijs, omdat men er op rekent dat u ook nog andere producten in uw winkelwagentje stopt en daar wordt dan de winst op teruggehaald.

Wanneer u niet zelf kan installeren zult u alsnog iemand moeten inhuren en komen er nog kosten bij. Wanneer u zelf installeert en er problemen zijn na de installatie, heeft u niemand om op terug te vallen. Voor garantieclaims zal de fabrikant moeten komen kijken, met alle (hoge) bijkomende kosten van dien. Kortom met een ketel gekocht via internet staat u er toch min of meer alleen voor. Bij een ketel gekocht bij een erkend installateur is dat heel anders. CV-ketels zijn kwetsbaar en vragen gedegen vakkennis, met een erkend installateur hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Ook in de testuitslag van de consumentenbond wordt aangeraden de plaatsing en installatie over te laten aan een vakkundig bedrijf.